Gratis hoortest

Bij Hoortzo kunt u gratis en vrijblijvend een hoortest laten doen. Twijfelt u aan uw gehoor? Krijgt u regelmatig klachten uit uw omgeving dat u minder goed hoort? Wilt u bewijzen dat uw gehoor helemaal zo slecht nog niet is? Maak dan een afspraak voor een gratis hoortest. Na de hoortest krijgt u van onze audicien uitleg en advies over uw gehoor.

Een hoortest is zo gepiept

Het klinkt heel ingewikkeld en spannend een hoortest, maar dat valt reuze mee. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Hieronder leest u wat u mag verwachten tijdens een hoortest.

Basis hoortest

U krijgt een koptelefoon op en een knopje. U krijgt uit de koptelefoon piepjes te horen; hoge piepjes, lage piepjes, hard en zacht. Elke keer als u het piepje hoort, drukt u op het knopje. We meten elke geluidje meerdere keren, dus het is niet erg als u er per ongeluk eentje mist.

De uitslag van de hoortest wordt genoteerd in een grafiek. Deze grafiek heet het audiogram. Hierin is te zien welke tonen u wel en niet hoort bij welke luidheid. Hieraan kunnen we zien hoe het met uw gehoor gesteld is. De basis hoortest is bij Hoortzo altijd gratis en vrijblijvend.

Beengeleidingshoortest

Wanneer uw gehoor iets verminderd is, zal er een aanvullende test gedaan worden. Een beengeleidingstest. Dit klinkt misschien een beetje eng, maar eigenlijk is het dezelfde test, alleen nu niet met een koptelefoon op, maar met een haarband met een trilblokje dat achter uw oor geplaatst wordt. Ook nu krijgt u weer verschillende piepjes te horen; lage en hoge piepjes, hard en zacht en wordt de uitslag genoteerd in het audiogram. Door deze test te doen, kunnen we zien waar het gehoorverlies zijn oorsprong heeft.

Woordjes test

Als laatste wordt een woordjes test gedaan. Weer krijgt u een koptelefoon op. Maar nu krijgt u geen piepjes meer te horen, maar woordjes. En deze woordjes mag u vervolgens nazeggen. In het begin van de test zijn de woordjes duidelijk te horen en zal het waarschijnlijk niet zo moeilijk zijn om ze na te zeggen. Na elk rijtje wordt het geluid iets zachter gezet en wordt het steeds lastiger om de woordjes na te zeggen. Het geeft helemaal niks als u op een gegeven moment de woordjes niet meer helemaal goed nazegt of zelfs moet raden. Dat is zelfs de bedoeling van de test. U kunt het dus niet fout doen. De uitslag wordt ook weer in het audiogram genoteerd.

Na deze testen zal de uitslag van de uitgebreide hoortest met uw worden besproken. Aan een uitgebreide hoortest zijn kosten verbonden, maar wanneer u een hoortoestel bij ons aanschaft is de uitgebreide hoortest gratis.