Alle merken en soorten hoortoestellen

Hoortoestellen zijn er in verschillende soorten en maten. Het soort en de ernst gehoorverlies bepaalt, naast de grootte van het oor welk hoortoestel het meest geschikt is. Niet elk hoortoestel is voor iedereen geschikt.

In het oor toestel
De naam zegt het al; in het oor toestellen worden helemaal in het oor gedragen. Er zit dus niks achter het oor. Deze toestellen zijn alleen geschikt als het oor afgesloten mag en kan worden en de gehoorgang groot genoeg is om alle techniek ( batterij, versterker, microfoon, boxje enz.) in te bouwen. Ook voor zeer zware verliezen is dit vaak geen goede oplossing. De audicien kan u adviseren of deze toestellen voor u geschikt zijn.
Achter het oor toestel
De naam zegt het al; achter het oor toestellen worden achter het oor gedragen, maar er zit ook iets in het oor. Anders kan het geluid niet in uw oor terecht komen. Deze toestellen worden het vaakst toegepast. Dit komt omdat ze ideaal zijn wanneer de gehoorgang niet kan of mag worden afgesloten. Ook zijn ze eenvoudiger te onderhouden en makkelijk te bedienen. In tegenstelling tot wat je verwacht is een achter het oor vaak zichtbaar te dragen dan een in het oor toestel.

Alle merken en typen hoortoestellen

Bij Hoortzo zijn we er trots op dat we met alle merken en typen hoortoestellen werken. En dat heeft een reden. Elk merk heeft zijn eigen specialiteiten en expertise. Door met verschillende merken te werken kunnen we een hoortoestel uitzoeken dat naadloos aansluit bij uw persoonlijke wensen en gehoor.  Omdat u bij Hoortzo een hoortoestel altijd vrijblijvend op proef meekrijgt, kunnen we heel makkelijk switchen van merk als het hoortoestel tijdens de proef onverhoopt niet bevalt. Natuurlijk hebben wij onze favorieten, want niet elk merk heeft dezelfde kwaliteit. Hieronder vindt u een overzicht op alfabetische volgorde van alle merken waar wij graag mee samenwerken.